26. září 2008

Back to San Juan

Je jedna písnička, kterou, jestli si dobře pamatuju, zpíval Kvítek, ještě než jsem věděl, kdo ji složil, a patří do mého soukromého top-tenu. A bylo to taky v době, kdy tento sbor byl na vrcholu slávy, stal se vítězem celosvětové soutěže sborů v Johannesburgu a jezdil po celém světě. Ani jsem si neuvědomil, s jakým tělesem jsem měl tu čest trávit soustředění. Vlastně mi to došlo až dnes, když jsem si přečetl historii sboru. Tehdy mi to přišlo jako samozřejmost, protože s nimi zpívala i moje kamarádka Miluška. Pokračování tohohle příběhu by bylo smutnější, a tak se radši vrátím k té písničce. Vzpomněl jsem si na ni včera po letech a hned jsem ji pustil Věrušce a pak jsem si ji zpíval ve vaně, že ze mě sousedi museli mít o půlnoci radost. Dneska jsem zjistil, že ta písnička s trochu jiným textem zazněla poprvé právě před jednapadesáti lety na Broadwayi. Ta náhoda si vynutila tohle vyznání.



Pozval jsem Kvítek do Kadaně na Tříkrálový koncert 2009, který byl před rokem s Hlaholem premiérou KZK. Zkusím Lenku přemluvit, aby si pro mě Ameriku připravily. A až jednou umřu, tak bych si přál, aby mi holky tu písničku zazpívaly na rozloučenou.

Kdo by chtěl slyšet, jak zpívají holky z Kvítku, tak třeba tady jsou, jak jsem je nahrál loni v dubnu u nás ve Stětí, a tady, jak zpívají s Paraletem Bohemian Rhapsody.

Žádné komentáře: