25. května 2007

Nad Puškinem


V učebně, kam jsem se chodil během maturit občerstvit na kávu, visel na zdi tento obraz. Nezpůsoboval sice reflexní erekci, ale vyvolával ve mně pocit, že by měl viset spíš na vnitřní straně Matesových dveří do šatní skříňky mezi Veronikou Zemanovou a Brittney Skye. A to přesto, že jsem přesvědčen, že Puškinovy zápisky jsou vlastně Lžipuškinovy. Jednu zajímavou pasáž, která dnes již nemá praktický význam, ovšem psychologický dopad je stále tentýž.

Vešel jsem, Katka vyjekla a přetáhla přes sebe pokrývku: o to víc jsem po ní zatoužil. Pojala mě zlost, že se chová, jako kdybych ji nikdy nemrdal. Nedokážu přenést přes srdce, když se žena, která byla moje, najednou činí nepřístupnou .V mé mysli zůstává žena, kterou jsem aspoň jednou mrdal, celý život mou. Proto muži chtějí za manželky panny, jelikož každý, kdo ženu měl, si nad ní zachovává doživotní moc, ať si to ona přeje nebo ne.

(vypuštěná slova jsou ta, která člověk najde například na konci první ukázky z Vítězslava Nezvala, na níž jsem našel odkaz u WuWeje)
xxx

Žádné komentáře: