12. června 2008

Aničce k narozeninám


Maminko, dívej, ukážu ti,
co všechno umím s ručičkama,
v tom bříšku, tam nebylo k hnutí
a byla jsem tam pořád sama.

To nebrečím, to jen pro potěchu
řvu, abyste si jistí byli,
že z plic jak z varhanního měchu
dýchám, co mi jen stačí síly.

Tím dechem sfouknu každou svíčku,
dnes na dortě mi ještě chybí.

Místo svíčky mám pro Aničku
tuhletu báseň, tak snad se líbí.

4 komentáře:

zuzna řekl(a)...

Buď je Anička tak časté jméno, nebo tahle básnička opravdu patří naší malé Andulce - kamarádce, jíž jsou dnes tři týdny. Pokud jsem se zmýlila a odcizila tímto hloupým způsobem nějaké jiné Andulce toto dílko, ze srdce se jí omlouvám, pokud jsem se náhodou nezmýlila, jsem dojata. Děkuji, vyřídím.

J-Lo řekl(a)...

No, je to básnička adresovaná Aničce Peti:-), ale číst a radost z ní mohou mít i ostatní Aničky. Trochu jsem při tom myslel i na Aničku Frankovou, která by (kdyby neskončila v Bergen-Belsenu) měla 79. narozeniny ve stejnej den, jako naše divadelní Anička:) Anička je opravdu krásné jméno a je dobře, že se zase dává (za mého dětství moc Aniček nebylo, bylo to s Maruškou typické babičkovské jméno).

Amara řekl(a)...

Děkujeme za krásnou básničku, čtu ji ještě v porodnici, rozbrečela mě ;o)

zuzna řekl(a)...

Vskutku je Andulek poměrně dost v poslední době. Ale to nic nemění na tom, že je to nádherné jméno. Včera jsem byla hlídat tu naši Andulku a je to krásné třítýdenní miminko:) Brečí jenom když má hlad a jinak pořád spinká. Přeju tedy i té hlavní Aničce aby byla takovým krásným a hodným děťátkem, které bude rodičům přinášet jen samou radost!