5. října 2009

Dvě hudební pralinky


Během včerejška a dneška jsem zažil dva koncerty, které mi doslova vyrazily dech. Takové skoro soukromé koncerty, nutno říct. Na tom prvním bylo asi sedm lidí z veřejnosti, na tom druhém osm. Takže jsme s Věruškou tvořili vždy podstatnou část obecenstva, ale to nám na zážitku nijak neubralo.

Už podruhé se v neděli v Kadani představil Jirkovský písňovar sborové populární hudby a podruhé nabídl téměř samé vítězné sbory. Letos to byla La Farfalla a Konec konců, v nichž obou zpívá Jana Honců, která se mi moc líbila. A hezky zpívala, vlastně zpívaly (La Farfalla) a zpívali (Konec konců).


A pak přišly Brécy, vlastně přišli, protože jejich sbormistr je chlap - Lukáš Prchal. A to byl zážitek par excellence. Kdo nebyl, jukni na tohle a věz, že bez mikrofonů to bylo ještě lepší.



Nelituj, rozhodl jsem se, že Brécy, nebudou-li chtít moc peněz, pozvu do klubu!


No, a dnes se k tomu přidal koncert Michala Müllera na citeru, pro mě naprosto exotický nástroj, o němž jsem se ale dnes dozvěděl, že za našich pradědečků až tak exotický nebýval a že citer po světě brnkalo skoro jako kytar. Koupili jsme si s Věruškou dvě cédéčka, tak kdyby někdo chtěl, můžeme poskytnout. Ukázky najdete zde.


1 komentář:

Kuba řekl(a)...

Úžasný!!! Nedokážku si ani představit, že by se něco takovýho dalo nacvičit s Madrigalem:D