18. prosince 2010

Pacho

Nedá mi to, abych po posledním příspěvku z rozhovoru s Davidem Prachařem nezveřejnil další perlu a trochu vás nevyzkoušel. Jel jsem včera vlakem do Žatce a v Chomutově jsem si vzal na nádraží ČD magazín, kde je vždycky rozhovor s nějakou celebritou. Uhádnete, který muž mnoha povolání vypustil z úst tahle moudra?

Moje původní povolání je divadelník a k divadlu jsem měl velmi hluboký vztah. Pro mě je divadlo úžasná disciplína. Chceme se taky pokusit udělat, konečně, vysokorozpočtový hudební drama, který by diváka usadilo do sedačky, aby zůstal paf, protože dnešní technologie umožňují vytvořit na jevišti v podstatě 3D děj. Třeba jako Avatar. To jsem šáhnul hodně vysoko, ale člověk by tam měl mířit. Co z toho nakonec vyjde, je jiná věc. Jestliže máte k dispozici velký jeviště, vaším úkolem je na něm vytvořit svět, kterej je uvěřitelnej. A všichni přitom ví, že není pravej. Tak to je velkej a krásnej úkol. Věřím tomu, že divadlo ještě neřeklo své poslední slovo a že při využití moderních technologií je tam možný úplně všechno. Takže tam bychom se rádi dostali. Na větší rozpočty.

Při té příležitosti jsem si vzpomněl na svůj nápad, napsat na plakát nějaké další hry divadla Navenek, že jde o hru v 3D kvalitě... dokonce by nebylo od věci rozdat lidem v sále třeba 3D brýle.

1 komentář:

Pavlik řekl(a)...

Kdo jinej by takovou blbost mohl vyslovit, než Daniel Landa.