11. února 2013

I papež může být křesťan

Pocházeje z chudoby a skromných poměrů Sotta il Monte, pokoušel jsem se nikdy se odtud neodtrhnout. Jak velkou milost mi Pán prokázal: úctyhodné faráře, příkladné rodiče, pevnou křesťanskou tradici, čestnou a klidnou chudobu… Chudoba mi často zabraňovala, abych mohl pomoci svým nejbližším, kteří žili v nejzjevnější chudobě, nebo tomu či onomu spolubratru. Avšak nikdy jsem na to nenaříkal.
Když mě kardinálové svaté římské církve zvolili 28. října 1958 ve stáří 77 let hlavou celého stáda Kristova, rozšířilo se mínění, že asi budu papežem na přechodnou dobu. A nyní stojím už před čtvrtým rokem svého pontifikátu a rozvinul jsem obrovský program, který pln očekávání pozoruje celý svět… Bůh ví, že jsem v jednoduché prostotě otevřel svou malou duši tomuto velkému vnuknutí.

Přeji své církvi a Julince nového papeže, který by si do svého duchovního deníku mohl zapsat podobná slova jako Jan XXIII. Budu se za to modlit celou svou malou a hříšnou dušičkou, stejně jako se budu kát za to, že jsem si o Benediktu XVI. myslel, že není schopen podobného kroku, který udělal, a že jsem k němu cítil chladnější než vlažný vztah daný zklamáním očekávání již při volbě a dost možná i nepřiznanými předsudky. Od minula jsem poučen, lepší než očekávání je jistě kajícná, prosebná a především děkovná modlitba.

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Dnes jsem objevil toto:

http://www.matrix-2001.cz/clanek-detail/6583-presne-podle-prognozy-bytosti-anunaki-papez-benedikt-xvi-rezignuje-na-svuj-urad-a-co-bude-nasledovat-dal/

st.

J-Lo řekl(a)...

No, dnes mi volal kamarád, s kterým jsme to předpovídali před Vánoci při diskuzi o významu papežství, ale nevěřím, že v předpovědích tohoto typu je nějaká zázračná prozřetelnost. V případě Anunnnaki jde zřejmě dokonce o pouhý reklamní trik;) Spekulace vládnou modernímu světu, nelze přeci věřit, že se někdo rozhodně po zpytování svědomí - to je krajně podezřelé. Já rezignaci nečekal, ale cítím se trochu vinen, že jsem si ji asi tajně přál.

Anonymní řekl(a)...

Řekl bych že to souvisí s probíhajícími změnami, a to jak na naší planetě , tak i v celé sluneční soustavě a v našem koutu vesmíru, Světlo se odděluje od tmy , nůžky se rozevírají, zrno se odděluje od plev, na jedné straně lidé kteří jdou vědomě za Světlem na druhé ti kteří jdou proti Světlu , vědomě, mezi tím masa která nic netuší , ještě je kratičký čas...takž zvolit si tu správnou cestu může každý :-)

st.

Anonymní řekl(a)...

http://itccs.org/2013/02/13/pope-benedict-resigned-to-avoid-arrest-seizure-of-church-wealth-by-easter/