16. června 2006

Zajímavý pár

Dal jsem na předposlední hodině dějepisu v jedné nejmenované třídě, kde zrovna probíráme dějiny 1848-1914, dvě fyzicko-proporční nebo spíše disproporční otázky, na které se však i jinak celkem líným studentům nepodařilo nebo spíš nechtělo najít odpověď. Chtěl jsem, aby zjistili obvod pasu císařovny Alžběty Bavorské, manželky Franze Josefa, a délku pyje Grigorije Rasputina, ruského mystika a poustevníka. Obojí totiž patří do oblasti legend, ovšem velmi populárních, a tak jsem si chtěl připomenout nějaká konkrétní čísla. Nakonec jsem musel na webu zalovit sám, a během pěti minut jsem měl odpovědi i se staženými obrázky. Tedy zde jsou:

Sissi měla kolem pasu 47cm, tedy stejnou "tloušťku" jakou má mé stehno těsně nad kolenem, a tudíž jsem měl pravdu, že bych ji objal mezi palci a prostředníky svých tlap:-)


Rasputin měl (nutno zdůraznit, že pouze pokud je exponát v jednom petrohradském muzeu, jenž mu měl po zavraždění a znásilnění ufiknout jistý Jusupov, pravý) penis dlouhý 30cm v klidném stavu.

Až tedy bude v nějakém testu všeobecných znalostí na VŠ oblíbený dotaz, zda se mohli setkat Sissi a Rasputin, pak asi teoreticky ano, ale prakticky mají štěstí, že se nikdy nepotkali;-)

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

... podle mě dostupné literatury Sisi v pase měřila 50 cm... Docela by mě zajímalo, jestli dochované míry pochází z let 60. nebo až z pozdější doby, kdy Sisi držela drastické diety. Jinak Sisi se správně píše jen s jedním "s", varianta "Sissi" se objevila až v 60. letech minulého století v souvislosti s filmy s Romy Schneiderovou :-) Pokud by vás to náhodou zajímalo, tato přezdívka byla pravděpodobně zdrobnělinou jména Elisabeth (stejně jako Helena - Nené).

Anonymní řekl(a)...

Ještě že Rasputin byl poutník:-D