29. dubna 2007

Plzeňský majáles 2007


Plzeňský majáles byl opravdovou bonboniérou, z níž bylo radost vybírat bonbóny. U kasy mi zápěstí přepásal obojkem můj kamarád Martin K. z Holedeče, díky němuž jsem za studií takhle jako brigádník obešel nejeden koncert zadarmíčko. Martin má tři děti, ale na koncertech páskuje dál. Na pódiu zrovna hrály/i Lety mimo, kteří celkem dobře roztančili dav.


Stihl jsem si pak o přestávce obhlédnout terén a na ZNC scéně mě zaujali jacísi mladíci z Liberce, jejichž jméno jsem si nezapamatoval, ale natočil kousíček z jedné jejich písničky. Mezi líbající se mládeží jsem posléze zaznamenal, že se dole ladí další kapela.


A opravu, byla to první bomba – Gaia Mesiah. Podařilo se mi natočit už příchod kapely. Kdyby tam se mnou byla babička, řekla by, že Marka Rybin má prdu. A ona jí fakt má. A taky se od ní umí odrazit.



O přestávce jsem se trochu rozhlédl po obecenstvu a navštívil stánek, kde se odehrávaly majálesové svatby.







A pak následovala kapela, na níž jsem se už dlouho těšil. Vždycky jsem totiž byl velkým fandou Požáru mlýna a jejich rozpad v roce 2003 jsem undergroundově oplakal. Pak se k mým uším ale dostala, zpráva, že Míra Císler alias Prasopes z Požáru, zpívá ve ska kapele Tleskač. A to jsou oni, přátelé.



Natočil jsem ještě pak další šoty (V té naší zahrádce, Příběh Jana Tleskače), a přiznám se, že takhle roztancovanej jsem pak Jaroslavu Uhlířovi, kterej vypadal na tom obrovskym pódiu hodně skromně, udělal jen snímeček…


…a šel jsem si na bránu popovídat s Kadlecem. Zná se se spoustou kapel a divadelních spolků, což by se jednou mohlo hodit. A taky bychom si konečně měli s Navenkem střihnout hru na plzeňskym festivalu na ulici. Uvidíme. To už se na ZNC stejdži připravovala skupina, která tomu stejdži dala jméno.



Za pódiem byly taky velkokapacitní hajzlíky a u nich nemohla chybět hajzlbabka jak má být, s křížovkou a pletením.


Natočil jsem pár písniček, ale snad ani jedinou celou (Hořlavá písnička, Zlatý hřebík noci, Potvora) , abych ušetřil místo na Hasiče, a i tak jsem je ošidil o poslední sloku a o záběry na sedící publikum. Když jsem naposledy takhle ze sedu vyskočil do punkového reje v Budějicích před rokem a půl, zvrtnul jsem si kotník a měl jsem ho pak pár tejdnů ve škrobáku. Tak tedy, to jsme my, hasiči, jdem hasit!



Po Wohnoutech jsem toho už měl plný kecky...

... a tak jsem si Vypsanou Fixu, Tata Bojs a Skyline nechal ujít a jel si do města dát šálek kávy. Na náměstí zrovna promítali bratři Čadílci, a tak jsem si dal ještě jedno pivo a zakončil tak příznačně den plný pábení Slavnostmi sněženek.

mljt

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Zdravím a děkuju za milé zprostředkování plzeňského majálu. Já absolvovala jeden malej festival v Ústí. Je to jediný město s univerzitou, kde na to nikdo nepřispívá ani korunu. Organizuje ho jedna ústecká kapela z vlastních zdrojů. No co budu povídat...Ale na byl fakt dobrej..