26. července 2009

Nuda v Čechách


Mám rád nahotu, a aniž bych se blíže zabýval obsahem pojmu nudismus či naturismus, jsou mi nudisti a naturisti blízcí. Nikdy jsem nepřemýšlel o nějakých hranicích, ale když jsem si přečetl v Instinktu článek Lucie Jánské, která naháče na plážích zrovna nemusí, konečně jsem si i já v některých věcech udělal jasno. Víceméně souhlasím s názory majitele CK Natur Travel Františka Hájka, že nahota patří k vodě, ale po městě a po horách může nahatej běhat jen magor. Tedy pravidlo č. 1: Naturista se nesvléká tam, kde to není vhodné. A pravidlo č. 2: Vždycky si dá pod sebe ručník, nikde si nesedá holým zadkem. Obě pravidla už jsem v životě porušil, první proto, že je ve mě notný kus exhibicionisty a druhé proto, že je ve mě i kus prasete.

Pan Hájek má také asi pravdu v tom, že naturismus je nejpřirozenější ve vyzrálém (a samozřejmě dětském) věku. V pubertě se začně člověk stydět a zároveň být přehnaně čumivý, a to jsou dvě vlastnosti, jejichž spojení se na nudapláž hodí jako alobal na zuby. A přestože se mi občas zdá, že jsem v pubertě uvízl nadobro, nudapláže miluju a konečně jsem sehnal odkaz na jejich mapku v Čechách a okolí.

A na závěrečnou větu pí. či sl. Janské, že se ráda podívá na nahá těla, jen to nemusí být ve frontě na párek u její oblíbené pláže, se dá říci jen tolik, že ji nikdo nenutí, aby na nahé prdele zírala s otevřenými ústy. Btw. ta paní na titulní straně Instinktu očividně nebude nejmladší, ale postavu má pěkně záviděníhodnou.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

I já jsem přidal něco málo do toho článku pod mým jménem Karel P.. Já bojuji za svobodu naturistů u nás prakticky všude. Také nemám potřebu být nahý všude. Ale u té vody popř. v přírodě by nahota mohla a měla být běžná. V dnešní době nahota druhých skoro nikomu nevadí tak proč by to nemohlo jít? Zatím nám to, ale zákony znemožňují, že nesmí být nikdo pohoršen a to se ještě bohužel tu a tam stane. Když se nebudou zájemci o takovou nahatou rekreaci stydět a budou ji propagovat osobně jako já, že se koupu nahý všude kde druhým zjevně nahý nevadím případní puritáni si na nás zvyknou a již se pohoršovat nebudou. Musíme jim, ale ukázat kdo jsme mi naturisté a že jsme správní lidé co nám jde jen o dobro druhých především pak o tu přírodu. Pokud jim tak dokážeme že si zasloužíme respekt budeme mít vyhráno a mnozí se pak začnou rádi k nám přidávat.