21. října 2008

Italská hra v Bráně apoštolů

Když si prohlédnete tabulku krajského šachového přeboru III. třídy A, což je nejnižší možná soutěž, z níž už se nedá propadnout, zjistíte, že tým Střelnice Kadaň B, je po prvním kole na osmém z deseti míst. Kdybych ve své první klubové partii v Postoloprtech nevyhrál, byli bychom na desátém. Vůbec se ale nechlubím, protože v samotné naší partě jsem na posledním místě. Se dvěma členy našeho klubu už jsem si zahrál v našem místním turnaji na Střelnici.

S panem Albrechtem jsem nezvládl jeho sicilskou obranu.


Pana Mrázka, který říkal, že to hraje jen od roku 1947, a zahrál proti mně dámský gambit, jsem měl na lopatě a v koncovce jsem chtěl na efekt obětovat dámu za mat, jenže ten mat jsem dostal nakonec já, protože jsem se přehlédl.


Hrál jsem tedy v Postoloprtech na čtvrté šachovnici, protože na páté hráli dva 15letí kluci. A můj soupeř byl taky mladší. Nicméně má v bodovém hodnocení hráčů ELO aspoň nějaké číslo, kdežto já tam mám nulu (jak se to počítá, netuším). Moc pěkně jsem si zahrál, konečně taky hru, kterou znám ze soupeření s Brďou - symbolicky jsem si před cestou do Toskány zvolil italskou hru. Už se těším na příště, to nás doma čeká DDM Most B. A taky se těšim na čtvrtek, protože to hraju s Jirkou Liškou z našeho áčka, kteému se v Lounech taky nevedlo a jsou zatím rovněž na 8. příčce.

Žádné komentáře: