4. srpna 2011

Znamení z hvězd anebo od babičky?

Astrologii nevěřím ani za mák, ale když, tak bych ji přirovnal k tomu máku na rohlíku – zjemňuje jeho chuť, ale když se to přežene, leze do zubů a všude se sype. Takže se o astrologii bez ironie většinou bavím jen se svou ženou. Ta zdědila po babičce velkou astrologickou knihovničku, a tak se tím občas doma pročítá a k vykládání z karet někdy přibere i konstelace a ascendenty. Vždycky tvrdím, že Střelci na horoskopy nevěří, ale…
… jsou věci mezi nebem a zemí. V době, kdy babička umřela, počali jsme Julinku. Pamatujete, jak nám zmizel Nácíček? To byla určitě babičky práce. Občas nám něco takhle vzkáže. A teď se stalo tohle.
Julinka se narodila ve znamení Raka, téměř měsíc po Věruščiných narozeninách. Věruška je Blíženec. To jsou všechno ale věci, které nic nenaznačují. Jenže my jsme otevřeli babiččinu knihu s názvem Magická hra čísel a hvězd, kompletní průvodce astrologií a numerologií a našli si, co je Julátko zač. Zjistili jsme třeba, že její element je voda, Věrušky vzduch a můj oheň, takže další robě by mělo mít zemi. Nejvlivnější Julinčina stálice je Tejat v souhvězdí Blíženců (Věruška má Býčího Aldebarana a já Rasalhague v Hadonoši). Pak jsme si četli o vlastnostech, skrytých vlastnostech, nadáních a předurčeních. A pak to přišlo. Všiml jsem si zvláštního znamení na začátku stránky. Ptám se, Věruška odpoví, že to jsou Blíženci. A já na to, že to jo, ale že přece Julinka je Rak. Je to jediná chyba ve znamení v celé knize. A tak, kdybychom nebyli hloupí a otevřeli knihu dřív, tak jsme věděli, kdy se nám to narodí. Teď nás zajímá, jestli je to tak i v ostatních výtiscích. V déčkach ji nemají, v knihovně mají dovolenou. Nemá knihu někdo doma?

Žádné komentáře: