16. června 2008

Vyhlídky žatecké Opery



V roce 2001 jsem byl na hře Bílinského divadelního minima s názvem Hrobka s vyhlídkou, a tak jsem neměl šajn o tom, že žatecké Mlhavé vyhlídky jsou podle té samé předlohy. Doklaplo mi to, až když jsem viděl plakát a o to víc jsem se na úplnou premiéru divadla Opera Žatec (vlastně resuscitované Jitřenky) těšil.

Bylo to jiné než v Bílině a moc dobře provedené. Obsazení bylo dobře zvolené, a tak se člověk brzy cítil, jako by byl jedním z rodiny (podobné té Adamsovic). Asi ve dvou případech mi přišly moc veliké zlomy v projevování charakteru (svůdná Monika Tombová, což byla ale docela těžká role, a kuchařka Aghata), ale to je tak všechno, co mě trochu rušilo. Bezvadně byly zahraný mrtvoly, na to že tam někteří umrlci leželi (či ve dvou případech seděli) více než pět minut, tak byly opravdu mrtvolní, ne jako my při hromadné umíračce v Grendwalu. S představitelem Perryho Pottera (na fotografii) mám i své režijní plány, ale nebudu je prozrazovat, abych to nezakřikl. Opeře Žatec zdar, ať Vám to jde takhle dál. Příští rok bych Vás stoprocentně viděl na Kadaňském divadelním květnu (to jsou pěkné vyhlídky, ne?). A tobě, Věruško, děkuju za pozvání!


1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Ach, snad je povoleno připsat i zde komentář - nebo je nějaký důvod, proč se nikdo neodvažuje? :o) Na Opeře jsem byla den předtím na generálce a byla jsem nadšená. Při jejich posledním představení mi bylo asi deset, takže jsem měla první"uvědomělý prožitek" až nyní - a jsem ráda, že se to líbilo i tobě, protože jsem vlastně přesvědčená že my, patrioti, to nemůžeme posoudit - byli bychom nadšení ze všeho :o)
Zuzann