23. prosince 2008

Tleskač ve zkušebně

Když jsem zval Tleskače na kadaňskej Majáles, všiml jsem se, že 20. prosince hrajou v Žatci spolu s dalšíma asi osmi kapelama v klubu Hudební zkušebna. Nikdo z těch, co je v Žatci znám, o tom klubu nevěděl, a i na plakátech stál dodatek, že je to 50m nad poštou.

Loučili jsme se ten den s Bárou v hospodě U čápa, hráli jsme tam poprvý v životě Aktivity a ve finále jsme byli nejrychleji, hlavně proto, že Věruška bravurně pantomimicky předvedla Tarzana, jak se houpe na liáně.

Kluci z Tleskače mi napsali, že by měli vystoupit kolem 23h., a tak jsme se na ten čas s Raduš přesunuli do inzerované zkušebny, zaplatili vlezný a stihli ještě poslední písničku od malostranskejch Prohrála v kartách. Když jsem na baru objednával drinky, všiml jsem si řadící se kapely a trochu jsem se obával, jestli se na to malé podium vlezou.

Hudební zkušebna je jinak docela velkej prostor s bigbeatovou atmosférou, ale podium nevypadá, že by se na něj vešlo deset chlapů a jedna ženská. Samozřejmě, že se vešli a na tom malym prostoru si to užili víc než c Carnegie Hall a my všichni s nima. Energii, co jsem v předvánočním čase ztratil, jsem zase načerpal. Už se těším na plzeňskej majáles a týden na to na ten náš malej kadaňskej se Znouzí a snad i s Tleskačem.
















Žádné komentáře: