27. prosince 2008

Vánoční Kuks

Dneska jsme po perličkové koupeli a masáži horkými kameny vyrazili na svůj první výlet. Rozhodli jsme se pro cestování autostopem, a to přesto, že teplota klesla pod nulu. Na Kuksu jsme byli za čtvrt hodiny i s přestupem, zpátky za půl.

Hospital nás překvapil svým zbědovalým stavem hraničícím se zchátralostí. Ovšem Braun nezklamal. Sochy v té prázdnotě (kdo by taky v mrazu prolejzal zámecký zahrady) měly duši! A když na nás na nádvoří vyskočila huňatá kočka s chromou nohou, začali jsme se bát, že nás odněkud překvapí Mrakomor.

V místním hostinci hned pod kaskádovým schodištěm musíme pochválit obsluhu – pána jak vystřiženýho z vtipu od Urbana.

Chtěl jsem fotit se stativem, ale za prvý moc mrzlo, takže by mi po pár Neřestech upadly prsty, a za druhý jsem zjistil, že k němu ani neumím foťák přišroubovat a mráz není nejlepší laboratorní prostředí na pokusy. A tak přináším jen pár snímků holou rukou (zprvu byla roztřesená, pak zmrzlá). Po kaskádě sice neteklo víno jako za hraběte Šporka, ale zato tam krásně zamrzla voda. Zajímavý je taky položit vedle sebe ctnost Moudrost a neřest Smilstvo, které mají obě za atribut zrcadýlko, takže od sebe možná nemají tak daleko. Ale abych si tímhle rouháním nezasloužil žalostnou smrt (její anděl je rovněž na jednom ze snímků), přikládám i Cudnost a dnes večer si dám taky hadr na hlavu, aby mě Věruška neznásilnila. Budeme jen jako ty dvě hrdličky.


















Žádné komentáře: