18. března 2009

Řešení kravin

Čeští vědci objevili dobrý den. Prý se savci ukládají k spánku severojižním směrem a stejným směrem se prý přežvýkavci i pasou. Poslední objev v této oblasti je, že když stojí nebo spí pod dráty vysokého napětí, tento zákon nefunguje. Když jsem si to četl v úterý cestou do Prahy na titulní straně Mladý fronty, nevěřil jsem svým očím. Pod dráty se prý totiž skot a vysoká cituji „chová zcela chaoticky a staví se při pastvě do nejrůznějších světových stran“.

Viděl jsem už mnoho stád, ale že by v nich stály nebo polehávaly krávy stejnosměrně, toho jsem si nikdy nevšiml. Taky jsem si vždycky myslel, že když se pasou srny nebo jeleni, tak se staví tak, aby mohli větřit. A oni zatím mají v hlavě střelku a stojí vždycky od severu k jihu nebo naopak! Co mají v hlavě dotyční vědci, po tom radši nepátrám.

Taky je možný, že jako mají křesťani Jeruzalém a k němu orientujou všechny kostely, a jako se muslimové otáčejí při modlitbách k Mekce, tak že krávy a jeleni mají někde na jihu nějakej ten Svatej Kravigrad. Třeba na Krétě – a už máme vysvětlení pro Minotaura. Asi jsem měl být vědcem.

1 komentář:

Amara řekl(a)...

No vidíš, a přišli na to v hospodě. Tam už se vymyslelo skvělých věcí! :o)