15. června 2010

Zase jedna černobílá pecka

Je to tak čtrnáct dní, kdy jsem poprvé v klidu při odpolední siestě viděl Dvanáct rozhněvaných mužů. Je to ten typ filmu jako Kdo seje vítr, s tím rozdílem, že nepotřeboval exteriéry, celý se odehrává ve dvou místnostech, té a oné. Právě na oné místnosti proběhl rozhovor, jenž jsem si chtěl pamatovat, ale dva týdny jsou dva týdny. Zkoušel jsem citáty na imdb, ale marně. Nemáte někdo DVD?

Hodněkrát jsem slyšel, že Jiří Voskovec je ve filmu nevýraznou postavou. Mně naopak přijde, že kdyby bylo těch mužů jen jedenáct a on chyběl, chyběl by tam i jeho charakter. Slušně vychovaný čerstvý imigrant, to co udělalo Ameriku Amerikou!

Čím to, že spousta černobílých filmů je tak pestrobarevná, aniž by je bylo potřeba kolorizovat nejmodernější technikou, a většina moderních barevných filmů je tak černobílá?

Ten film je oprávněně na 7. příčce na imdb a na 9. místě na čsfd, v obou případech nejstarší v první desítce!

3 komentáře:

Vančís řekl(a)...

Hmmm, 12 Angry Men...taky jsem si na ně počkal a pak je ocenil, ale viděl jsem je dřív než před 14dny, takže ti ten rozhovor taky neocituju ;-)
Chceš verzi s titulkama nebo dabovanou?

Anonymní řekl(a)...

Tohle DVD přece nemůžu nemít:-) máma

J-Lo řekl(a)...

To je pravda, určitě jsem ho už několikrát zvažoval, ale dvě hodiny mi přišlo vždycky moc;) Až jsem jednou přepnul na návštěvě televizi a ejhle... kolik já neviděl filmů z vlastní sbírky, ale pak to zničehonic zastihnu v televizi a zhlédnu to... tenhle syndrom se určitě i nějak jmenuje;) Příště se na to v Lounech juknu a ten rozhovor z toalety si zapíšu. Díky, H.