28. října 2010

Půlnoční host

Tu noc ve Francii, kdy jsem se v jednu hodinu po půlnoci dozvěděl, že umřel táta, jsem četl román Cizinec hledá byt od Egona Hostovského. Kdo nemá s Hostovským zkušenost doporučuju šestidílné rozhlasové zpracování jeho Půlnočního pacienta. Do 31. října můžete ještě stihnout na Streamu 1. část, od 1. listopadu tam bude týden viset druhá a tak dále. Jan Hartl je v hlavní roli bezkonkurenční a na psychologa v životní krizi se skvěle hodí. Stejně tak se na svou roli hodí František Němec. Ti dva byli perfektní volba. Režisérce Markétě Jahodové se pomocí dobové hudby podařilo navodit atmosféru Ameriky 50. let tak, že jste od začátku tam. Děj strhující. Malinkou skvrnou je jen výkon Petry Špalkové v roli Heleny, nijak zvlášť ale svojí vedlejší rolí neruší.

V úterý jsem jel zase do Soběslavi, tak jsem byl tátu dušičkově pozdravit. Věruška mu doma vyrobila krásný věnec, a tak má na hrobě čerstvé kadaňské šípky a spadané listy z parku, kam jsme spolu chodili.











Trnky jsme ti tam, tati, nedali, protože jich letos moc neroste a všechny jsem je dal kvasit ve víno. Dnes je to čtvrtý den a přestala se tvořit pěna, tak nevím, jestli je to správně. Ale trnky jsou hezky nahoře, tak snad nám nezoctovatí. Jestli se povede, přivezu ti ochutnat.

2 komentáře:

Pavlik řekl(a)...

Ty trnky vypadají jako obraz od Jacksona Polloca. :-)

J-Lo řekl(a)...

Viděl jsi všera film? My jsme to nevydrželi, tak snad nám ho mamča nahrála.