27. června 2011

Slečna Julie

Čí jsou ta dvě krásná očka?
Kdopak na nás kulí je?
Je to naše nová kočka:
Losenická Julie.
Vyskočila jako Ploc
a přeje vám dobrou noc!
Julinka to stihla ještě v neděli 26. června. Narodila se ve 22.20 hod. a splnila tak tátovo přání. Chtěl jsem nedělňátko. Minulou neděli se to nesplnilo. Tuhle neděli se v kostelích četl text z 2. knihy královské, jenž končil slovy: „Za rok v tento čas budeš mít v náručí syna.“ Když jsem si ho ve čtvrtek četl, pomyslel jsem na to, že by se mi mohla v neděli narodit dcera. Navíc je to den sv. Jana a Pavla, mučedníků, kteří byli umučeni za vlády Juliána Apostaty, jenž rovněž zemřel 26. června a jeho poslední věta zněla: „Zvítězil jsi Galilejský.“
Byl jsem u porodu do poslední kontrakce a do prvních chvil, kdy Věruška začala tlačit. Jakmile se nahrnul porodní personál kolem operačního stolu, odešel jsem. Věruška to věděla, že to tak udělám a nevadilo jí to. Ví, že jsem nebyl na vojně. Krev mi špatně nedělá, odnášel jsem potom krvavé vložky a vlastně i zažil pohled na šití, ale přesto bych tam nepomohl, to vím. Měl jsem co dělat, abych rozdýchal tu euforii z miminka.
Sestřičky jsme pobavili tím, že jsme do porodnice po celonočním odtoku plodové vody, v klidu po poledni vycházkovým tempem přešli celou Kadaň pěšky a ještě víc tím, že jsem v kantýně Věrušce koupil kuřecí řízek a ona ho zbodla v centru aktivního porodu (neboli na hekárně), protože jsme netušili, že už by měla jíst leda tak nitrožilně. Po protržení sekundárního vaku blan už šlo všechno jako po másle. Ani klystýr jsme nestihli.
Pavel Pintr nám z pozorování hvězd v Horní Halži předpověděl, že budeme mít holčičku. Hráli jsme si dneska na pokoji Amose (scrabble v kostkách) a spřádali plány do budoucna. Jeden důležitý plán jsme odsouhlasili mezi slabšími kontrakcemi ještě před totálním prolomením vod, že si totiž s Julinkou pořídíme hvězdářský dalekohled a pokusíme se najít všech sto deset objektů papá Messiera. Když jsem šel v jednu hodinu zamlklou Kadaní domů, byla úplně jasná obloha. To by se to pozorovalo.
Slovy ani fotografiemi se to popsat nedá. To shora je tu jen proto, že nemůžu usnout.

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Veliké gratulace,Jůlinka je krásná.Rita

zuzna řekl(a)...

Je to krásná zpráva! Takových víc! Hodně štěstí Vám všem!

Anonymní řekl(a)...

Posílám Vám všem třem moc velkou gratulaci! Julča vypadá na pořádné mimino! Simona Š.

Anonymní řekl(a)...

Gratuluju k holčičce :) M.Z.