17. února 2008

Premiéra

V pátek měl premiéru Případ Grendwal v režii Milana Pučelíka. Po tom ročním zkoušení, s vystřídáním tří představitelek hlavní role uklizečky Hopkinsové, jsme si asi všichni oddechli. Nejen, že Jana Kalová roli zvládla, ona nás coby začátečnice, která prakticky nazkoušela všechno za dva měsíce, v mnohých směrech předčila. Buřinku dolů. Neméně se o úspěch postarala i další Jana, tentokrát Kubernátová, která je na place celou hru, a to za klapkobřinkostrojem. Dvě dámská jéčka doplňují jéčka pánská, Džery a já, a musím říct, že si bezvadně vyhovujeme, neboť známe svůj styl a oba rádi improvizujeme a dostáváme se na úskalí, z nichž si pak rádi pomáháme (ovšem často na úkor diváka, takže máme nařízeno se krotit). Hru čtyř jéček opepřili dvě péčka, která byla podle osvědčeného mustru nasazena na konec první půle jako trumf, dva hrobníci v podání pana Peti a Píďana. Po předstávce to byl koncert pro okuláry a fonendoskop psychiatra Míši Doška, jenž se bezvadně našel. A pak už jen krize, peripetie a katastrofa a padla opona.


Díky Milane, žes to celý zpunktoval a dovedl až sem. Díky parťáci, vy jmenovaní i vy až zde jmenovaní Zuzko, Davide, Pepíčku, Danku, Hani, Honzo, Ondro, Renčo, bez jejichž menších rolí a pomocných rukou by hra nebyla ničím. Díky i ostatním členům divadla Navenek za jejich podporu. Díky divákům, to mezi pedosférou a troposférou, co jste v Orfeu vytvořili, bylo tak nadlehčující, že jsme si chvílemi připadali jako v úplně jiné kulturní kapličce (a některé vaše esemesky si uložím a budu si je otvírat, až přijdou krize, peripetie a katastrofy v životě). Teď si s tím děkováním přijdu spíš jako inspektor Sprink při zatýkání, ale ke sponzorům nedojdu, nebojte se. Poděkuju už jen Pavlovi Zárybnickýmu za tyhle fotky, více obrázků z jiné dílny je na stránkách divadla. Hofg.


Pozn.: Zapomněl jsem na jednu důležitou roli a hlavně na našeho šéfdirigenta. Komisař Briketa v Kubově podání byl nepřehlédnutelný a já se mu tímto omlouvám za přehlédnutí, je to tím, že text té poslední scény, kde se Lupin v převlečení za komisaře zjeví jako deus ex machina, jsem se už nestačil naučit, a tak jsem celou scénu včetně Kuby vytěsnil z hlavy. Na to, že si na premiéru odskočil z lyžáku, to byl bravurní výkon, ale o tom popravdě taky nikdo nepochyboval.

4 komentáře:

Janík řekl(a)...

Moc díky Vám všem z"Grendwalu",byl to nádherný pocit na konci,potlesk,květiny,ještě celý víkend jsem z toho žila,opravdu to všechno za to stálo...... a děkuji za pochvalu.Krásných esemesek na Vás na všechny jsem dostala kupu,všichni jste byli skvělý,mělo to vážně velký úspěch.
Jana K.

Anonymní řekl(a)...

Já se připojuju všema čtyřma !!! Byl to úžasnej koncert pro "x" hráčů a já si ho užíval až do konce :))) Tahle hra se Vám fakt povedla - už dlouho jsem se takhle nenasmál a nepobavil - těším se na reprízu :))) Martin Z.

Abee řekl(a)...

Dobře, zase si to nebudu brát osobně..Kuba;)

J-Lo řekl(a)...

Já jsem si říkal, podívej se na plakát, necucej to z rukávu:D Jdu přadt poznámku...