14. dubna 2008

František WikiKriegel

Je milý, když ze dvou miliónů tří set tisíc a nějakých těch drobných, což je počet článků na anglické wikipedii, je zrovna ten váš na titulní straně.

Sice jen na pár hodin, ale i tak je to motivace pro další práci (fuj, málem ze mě vypadlo to odporné slovo „osvětový“). A když se tím daruje alespoň malý dárek nejen Františku Krieglovi, o němž ten článek je, ale snad i mému dědečkovi a ostatním osmašedesátníkům, je to nejen milý, ale je to přímo čest.

Škoda, že když jsem psal o Kadani, že mě to ještě nenapadlo – a tak vás žádám o pomoc: najděte nějaké téma, které souvisí s Kadaní a ještě není na anglické wikipedii zpracované! Já se ho pokusím napsat a zase prosadit do Did you know?

Pár mých studentů (dokonce i těch pět letošních) přispělo na wikipedii v rámci svých seminárních prací. Vím, že většinu z nich to asi nevzruší, že by taky mohli při troše té píle mít článek na hlavní stránce, ale i kdyby jeden zatoužil být mladým Diderotem, udělá mi to radost. A rozhodně si nepřestanu myslet, že svými seminárkami přispěli vzdělání jak svému tak všeobecnému víc než nějakým překládáním nebo spíš přepisováním anglických textů na papír.

1 komentář:

zuzna řekl(a)...

gratuluji!!! z toho bych měla pocit, že jsem fakt jako dobrá! a to ty seš!:)