14. dubna 2008

Jsem gay

V souvislosti s křesťanskými tabu neexistují hezká slova pro něco tak krásného jako jsou pohlavní orgány. Ano, píča vzniklo možná z francouzské kočičky (petit chat), ale kočička to není. Když zalistujete Šmírbuchem jazyka českého, pizda, kunda, futrál, šuplík, popelník, škatule a tak dále... možná údolí lásky nebo pampeliška by ušly, ale kdy jste tomu tak naposledy řekli? U chlapů jakbysmet. Pak už jen odborné termíny a ty do krásy mají daleko.

Ze stejných důvodů, tedy pro pár hloupě vysvětlených řádků z knihy knih, neexistuje hezké slovo pro homosexuály. Teplouš, buzerant, buzna, bukvice… Je to horší v tom, že můj šulín se nemusí s žádným svým označením identifikovat, kdežto homosexuál jo. Gay je dneska asi nejpřijatelnější, teplouš je z těch českých asi nejtolerantnější, ale jak rád bych svejm teplejm kamarádům říkal nějak líp… ne, nic nevymejšlejte, tady to půjde jen tak, že přijmeme podstatu těch slov a uděláme z nich slova příjemný… jako třeba z kundičky, to slovo přece má poezii v sobě, záleží jen, jak ho řeknete…

Tohle je stylově někde jinde než já a asi i něž většina mých teplých kamarádů, ale text je jasnej a čistej.



2 komentáře:

zuzna řekl(a)...

napriklad muj kamarád mi řikla, že si mezi sebou řikaj "buzíci"

Jiří řekl(a)...

To můžu potvrdit. Když se sejde parta mladých gayů, tak většinou říkají "my buzici" (zvlášť s těmi krátkými i je to docela roztomilé).