6. června 2008

Krteczek a Trepifajxl a kalhotky a haiku

Včera se od 19h. proběhl velmi zdařilý koncert kadaňské skupiny Trepifajxl a slánské skupiny Krteczek (oficiálně byl začátek – mea culpa – od 18h., ale po dohodě s diváky jsme začátek posunuli). Trepifajxl mě mile překvapil, viděl jsem je jednou v Orfeu, ale až tady jsem si je nějak lépe vychutnal a po domácím poslechu jejich předchůdce Vafrtelu (jeden hezčí název než druhej) musím konstatovat, že je to jedna z nejlepších kadaňských kapel.


No a Krteczek mě nezklamal, přijel v plné sestavě a odehrál naplno. Několik členů si bere na pár měsíců dovolenou od muziky, ale za rok by měla být kapela zase celá a Kadaň se jim líbila, tak myslím, že za rok si to mohou zopakovat, tentokrát ne tak narychlo a třeba i v Orfeu, i když klub byl pro ten zvuk akorát. Poseděli jsme ještě pak s kapelou a Věruška seděla vedle kytaristy, co měl na tričku velmi originální haiku (nedávno jsem tu jeden originální a pěknej kousek od Marcelky G. publikoval). Haiku je básnička, která se skládá s 5-slabičného řádku, pak 7-slabičného řádku a pak zase 5-slabičného, a to je někdy (bohužel) celá věda. Ale když se haiku povede, je to krása…

což bych volně přeložil třeba takhle:

Haiku je prosté,
jen někdy beze smyslu.
Radiobudík.


Tuhle písničku, kterou jsem natočil onehdy v Lounech a tady ji taky zapěla, spolu s Baťou, který je na bandzóně, řadím mezi moje nejoblíbenější písničky vůbec. A ještě jsem sehnal kontakt na slánský amatérský divadelníky. Prostě vydařenej čtvrteční večer.


Ajvie má hlásek,
že ptáci žárlí a já

smekám buřinku.


Žádné komentáře: