28. února 2009

Boo


Pamatuju si, že než jsem nastoupil na místo, kde teď pracuju, vyměnil jsem si několik emailů s Ivou Bittovou. Netušil jsem, že ona zůstane ve dvou letech jediná, s níž jsem si psal bez nutnosti obrátit se nejdřív na manažera. Byly to strašně milý vzkazy a dodnes z nich čerpám energii, když mě ta moje práce leze krkem. Poprosil jsem ji tenkrát i o tipy na zajímavý hudebníky. Většina z nich tu už byla.

Jako poslední to byl teď ve středu Josef Ostřanský, který s Ivou začínal v 80. letech v Dunaji. Teď hraje v kapele Boo, v níž zpívá, hraje na kytaru a housle a texty skládá Christoph Pajer (mj. autor scénické muziky pro divadlo a člen rakousko-turecké skupiny Metamorphosis). Jak se můžete dočíst na různých hudebních serverech, kapela Boo úspěšně koncertuje v České republice i v zahraničí, i když díky zaneprázdněnosti členů dalšími hudebními projekty nejsou její vystoupení příliš častá. Byl jsem zvědavej!

Byl jsem překvapenej! Překvapilo mě, jak energická muzika to je, bigbít a bluesrock dohromady, drsnej projev mýho vrstevníka Pajera a muzika, která mi místy připomínala Už jsme doma, místy -123 minut, ale v jádře vycházela z toho brněnskýho podhoubí, který už jsme taky měli v Kadani příležitost slyšet. Dřív kvůli básníkům, teď už i kvůli hudebníkům je Brno jediný velkoměsto, kde bych si dovedl představit strávenej kus svýho života. A tedy i díky Boo!
Na podzim by měli přijet Metamorphosis, tak si je nenechte ujít.

Děkuju taky Fandovi za fotky a za domluvu, která určitě brzy přinese šťavnatý plody. Na jeho blogu je víc pěknejch snímků!

Christoph Pajer a Josef Ostřanský

Věruška si všimla, že nový bubeník kapely Renda Basche se za celej koncert ani jednou nepodíval do publika. Asi se jí líbil;)

Žádné komentáře: