28. února 2009

Přikázaný směr štěstí


Měli jsme včera náladu na léto, a tak jsme se koukli na Svěrákovu Jízdu. Taková zápecnická road movie je přesně podle mýho gusta. Moc příjemná kamera, která nesmrdí profesionalitou, a záběry dlouhý jak z filmu Tenkrát na západě. A… aleje podél silnic.


Geislerka to s Renčem na konci filmu taky napálí do jednoho z těch stromů, který mají nabílený kmeny. Krásný stromy (často starší než paměť nejstarších současníků) by letos měli silničáři podle zákona vykácet, protože „lidské životy jsou přednější“. Podle takový logiky by se měly zakázat auta, protože životy chodců jsou stejně důležitý jako životy řidičů. Už první dopravní nehodu na silnicích v historii odnesla matka dvou dětí, kterou v roce 1896 srazilo auto. Řidič neměl řidičák, protože řidičáky neexistovaly, a nikdo nebyl protrestanej, protože šlo o „nešťastnou náhodu“. Jsem přesvědčenej, že by se mělo uzákonit, aby byly zakázaný všechny nešťastný náhody! To je stejná píčovina.

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Píčovina byla ty stromy podél silnic vysázet. Dodnes to nedokážu pochopit a myslím že vykácet je, je správné rozhodnutí.Silnice má být odpouštějící. Tím myslím široké krajnice, středová svodidla, minimálně 2 pruhy pro každý směr jízdy, atd. Strom prostě nepromine ani tu nejmenší chybu. Spousta otců od rodin dnes kvůli těm stromůn není doma. Pavel

J-Lo řekl(a)...

Nešťastnou náhodou nebo s vlastním přičiněním, myslím... Těch chodců je taky dost na to, aby se zrušily auta, ne? A já mluvil o silnicích a ne o dálnicích... Ale všechno jde dopředu, tak se i áleje stanou raritou ve filmech pro pamětníky, což je teď už vlastně i Jízda...

M. Z. řekl(a)...

Nooo, původně jsem měl nutkání s tebou zásadně nesouhlasit, abych Ti oplatil tu tvojí "modrou" vizi šéfa a podřízenýho,ale nakonec zvítězil zdravej rozum a já s Tebou nebudu souhlasit jen částečně :)))
Osobně obětuju radši stromy, protože je mi pořád milejší lidskej život a náhoda je blbec...
Ale pokud bys ve Straně dokázal prosadit zákon na zrušení aut, tak Tě zvolim třeba prezidentem, protože by mi nic neudělalo větší radost!!! :)