2. října 2006

Není UHO jak UHO

Dnes jsem byl svědkem úsměvného rozhovoru u okýnka ve školní jídelně. Na otázku "Tak copak máme dnes dobrého?" paní kuchařka vyvalila oči se slovy "Teď jste mě překvapil." A pěknou chvíli si nemohla nad hrnci s obědem vzpomenout. Není se čemu divit, dnes totiž byla klasická Univerzální Hnědá Omáčka, která se dá připravit na sto způsobů podle toho, co se k ní přidá. Tentokrát v ní plaval hrášek, a tak se paní kuchařka nezmýlila, když nakonec odpověděla: "Výborná znojemská." Vypadá to jako štiplavá ironie, ale není, v naší jídelně mi UHO vždycky chutná. Takže obě adjektiva byla na místě.
...

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Já znám jenom UHOŘ (univerzální hnědá omáčka ředěná:)

Abeena řekl(a)...

no...Já znám UHO asi odjakživa a musim uznat, že mi taky vždycky chutná..a ta univerzálnost je celkem praktická...je jedno, zda jsou přílohou těstoviny, knedlík, rejže... :)
Ale nevěděla jsem, že i velcí dospělí učitelé jsou osučástí studentského "undergroundu" UHO :)